zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

»Pomembni so druženje, igra, gibanje in to, da čutijo povezanost!«

Foto: Uroš Brumen Foto: Uroš Brumen

Velika in pomembna pridobitev Športnega društva Sveti Jurij v Slovenskih goricah – NK Jurovski Dol je bila sanacija nogometnega igrišča, ki je bila opravljena pred nekaj meseci. Zaradi tega je tudi toliko večje navdušenje mladih nogometašev, da se zaženejo na dobro pripravljeno igralno površino. V NK Jurovski Dol so ponosni na zelo dober odziv tudi iz okoliških krajev in vpis v nogometni klub, ki ga sestavlja kar osem sekcij: nogometni vrtec, U7, U9, U11, U13, U15, U17, članska in veteranska ekipa. V začetku septembra je bil uspešen turnir za ekipo U7, ki jo tvori 17 otrok, od tega sta v ekipi tudi dve deklici.

»Za mnoge naše igralce in igralki je bilo vse to prvič. Imamo štiri ekipe, s katerimi prirejamo mini turneje, kjer igrajo po 20 minut. Gre za eno izmed najbolj živahnih in dinamičnih ekip v klubu, saj so otroci stari od 5 do 7 let. Pri teh letih je najpomembnejše spodbujanje igre in gibanje ter to, da se najmlajše navduši za nogomet, v ozadju pa stoji tudi cilj, da se skozi prihodnje selekcije vzgoji čim večvrhunskih igralcev. Prav v ta namen se rezultati ne beležijo, trenerji pa spodbujamo ekipno delo, spoštovanje pravil športnega obnašanja (fairplay), gradimo tudi medsebojne odnose, hkrati pa poskušamo skozi igro zagotoviti možnost kakovostnega preživljanja prostega časa,« pripoveduje Luka Sambolec, vodja nogometne šole in profesor športne vzgoje na jurovski osnovni šoli.

Na obnovljenem igrišču so že igrali NK Jurovski Dol, NK Pobrežje, NK Slivnica in NK Kovinar.

»Seveda brez vzajemnega sodelovanja, dobrih odnosov in strokovnosti trenerjev NK Jurovski Dol vpis ne bi bil tako dober. Drugod iz leta v leta vedno več klubov ugaša, v Jurovskem Dolu pa se piše čudovita zgodba, na katero smo izjemno ponosni. Imamo kar nekaj zelo obetavnih igralcev in igralk, ki so sposobni doseči visoke cilje. Zato en velik hvala vsem sodelujočim, trenerjem in pomočnikom ter seveda tudi navijačem,« zaključi Sambolec.

Nazadnje urejeno: sobota, 18 september 2021 20:47
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar