Logo
Print this page

Končana je letošnja tekmovalna sezona za kasače

Lojze Lah je bil ugledni gospodarstvenik in velik konjeniški zanesenjak ter dolgoletni predsednik KK Komenda. Arhiv KK Komenda. Lojze Lah je bil ugledni gospodarstvenik in velik konjeniški zanesenjak ter dolgoletni predsednik KK Komenda. Arhiv KK Komenda.

ZA SLOVO ŠE MEMORIAL LOJZETA LAHA V KOMENDI
Na hipodromu v Komendi so bile zadnje letošnje kasaške dirke, ki jih je pripravil tamkajšnji Konjeniški klub. Z memorialno kasaško dirko so se tokrat v Komendi spomnili dolgoletnega predsednika tamkajšnjega Konjeniškega kluba
Lojzeta Laha. Njegovo ime je poosebljalo razvoj, uspešnost, športne uspehe in izjemne gospodarske dosežke Konjeniškega kluba Komenda. Kot je ob tej priložnosti poudaril predsednik KK Komenda dr. Marjan Sedej, je bil Lojze Lah več kot 40 let kot predsednik gonilna sila kluba, pravi vogelni kamen in tvorec bogatega športnega in gospodarskega razvoja, ne samo kluba, pač pa konjeniškega športa v Sloveniji nasploh in same občine Komenda. Bil je tudi vizionar, ideator in kreator uspešne gospodarsko-sejemske dejavnosti v Komendi. V dirki v njegov spomin je nastopilo 6 slovenskih 3-letnih kasačev na 2.200 metrski stezi. Zmagala je Under Presure na vajetih Marka Slaviča iz ljubljanskega kasaškega kluba Stožice s kilometrskim časom 1:20,4.

Nazadnje urejeno: nedelja, 14 november 2021 14:09
Copyright © 2021 Kreativna PiKA d.o.o. Vse pravice pridržane.