zombi 2

Vpis
Napovedujemo:


Slovenjegoričana Matic Goznik in Aljaž v dresu slovenske futsal reprezentance do 21 let

Aljaž Ruis (levo) in Matic Goznik (desno) nastopila za slovensko futsal reprezentanco do 21 let na turnirju v Franciji. Foto: arhiv kluba Aljaž Ruis (levo) in Matic Goznik (desno) nastopila za slovensko futsal reprezentanco do 21 let na turnirju v Franciji. Foto: arhiv kluba

V drugi polovici lanskega decembra se je na severu Francije, točneje v mestu Denain odvijal mednarodni futsal turnir do 21 let. Turnirja so se poleg gostiteljice turnirja Francije udeležile še reprezentance Češke, Slovaške in Slovenije. Barve slovenske futsal reprezentance sta branila tudi Aljaž Ruis iz Selc in Matic Goznik iz Rogoznice. Oba mlada reprezentanta sta v preteklosti branila barve lokalnega kluba KMN Slovenske gorice, s katerim sta se veselila treh naslovov državnih prvakov v državnih prvenstvih do 13, 15 in 17 let. V letošnji sezoni pa oba branita barve novega prvoligaša, Meteorplasta iz Ljutomera, ki po 12-tih odigranih krogih zaseda 6. mesto na ligaški razpredelnici.

Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča so se na turnirju predstavili z zelo odgovorno in domiselno igro, s katero so sicer v napetem obračunu v polfinalu ugnali vrstnike iz Češke z rezultatom 3:2. V finalu so se Slovenci pomerili z favorizirano domačo reprezentanco Francije. Kljub hitremu vodstvu gostiteljev se mladi slovenski reprezentanti v nadaljevanju niso zmedli in so z dobro igro uspešno parirali nasprotniku. Nagrada je prišla v 17. minuti, ko so izenačili na 1:1, a veselje ni trajalo dolgo saj so francozi do polčasa rezultat ponovno povišali na 1:2. Pričetek 2. polčasa je pripadel našim igralcem, ki so z dvema zadetkoma povedli na 3:2 in utišali francosko publiko. Žal so v nadaljevanju tekme na sceno stopili francoski sodniki, ki so z nekaterimi zelo očitno spornimi odločitvami pomagali domačim do izenačenja na 3:3. Sledili so podaljški, v katerih so domači zadeli in se na koncu veselili zmage 3:4.

Dejan Kramberger

Nazadnje urejeno: torek, 11 januar 2022 08:40
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar