zombi 2

Vpis
Napovedujemo:
Marjan Toš

Marjan Toš

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam eleifend eleifend adipiscing. Quisque purus tellus, volutpat ut luctus eu, egestas quis nibh. In molestie dignissim lacinia.

Website URL: http://www.gavick.com

Trojiške cerkvene stopnice že dobivajo pravo podobo

V občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah že nekaj časa izvajajo  zahtevno obnovo  dotrajanih  cerkvenih stopnic, ki vodijo s trškega središča do romarske cerkve sv. Trojice. Dela izvajajo delavci podjetja Tlakovanje Kralj. Kot nam je povedal Rajko Kralj, je delo izjemno težavno in strokovno zahtevno, vendar obnova kljub temu poteka brez zapletov. Imajo namreč dobre mojstre, ki obvladajo obdelovanje kamna za uporabo pri zaključnih delih. Zelo zahtevno je bilo odstranjevanje starih stopnic in betoniranje  novih globokih temeljev. Še večji zalogaj bo glavni oporni zid na vrhu stopnic. Zdajšnji je močno načet in rahlo nagnjen, tako da  ga bodo morali porušiti,izkopati in zabetonirati  nove temelje ter na njih zgraditi še novi zid, enak zdajšnjemu. Njihovo delo redno spremljajo strokovnjaki ZVKD in nadzorniki, ki so bili z dosedanjim delom zelo zadovoljni, nam je še povedal Rajko Kralj.

Ribiška jesen

Na  Trojiškem jezeru letošnji ribolov bojda ni bil najboljši, saj kapitani krapi in somi niso hoteli prijeti za vabe. Tu in tam se je kateri že obesil, a v glavem so ribiči odhajali iz ribolova praznih rok. Resnici na ljubo pa je treba  zapisati, da jih je velika večna   takšnih, ki dosledno spoštujejo načelo »ujemi – izpusti«, katero je že postalo pravilo na sosednjem jezeru v  Radehovi. Trojiško jezero je bilo v preteklosti priljubljena ribolovna voda lenarške Ribiške družine Pesnica. Ribiči so lovili na vseh delih jezera, razen  na območju drstišča. Zaj pa so točno določili lokacije, kjer se ribolov sme izvajati in kje je to prepovedano. Začetna slaba volja ribičev je minila,občina Sveta Trojica pa tudi s tem zaokroža urejanje jezera kot pomembnega dela nastajajoče celovite turistične ponudbe. Ribičev je  v teh dneh  samo še za okras, med njimi jih je tudi nekaj, ki v zgodnjem jutru lovijo smuče s čolna.

  • Published in Narava
  • 0

Branko Kristl, prvi mož KK Ljutomer

Po 29-tih uspešnih letih vodenja ljutomerskega Kasaškega kluba (KK), ki ima najbogatejšo in najstarejšo zgodovino na Slovenskem, se je na nedavnem občnem zboru poslovil predsednik mag. Janez (Janko) Slavič. Za novega predsednika so izvolili znanega rejca, nekdanjega podpredsednika gospodarske komisije in Kasaške zveze Slovenije, gospodarstvenika in velikega konjeniškega zanesenjaka Branka Kristla. Mag. Janez (Janko ) Slavič je ljutomerski Kasaški klub vodil v zahtevnih časih, v katerih je tudi slovenski kasaški šport doživljal organizacijske vzpone in padce in kljub temu ohranil sloves in veljavo, ki so mu jo pred 145-timi leti začeli pisati prav ljutomerski tekmovalci in rejci. KK Ljutomer je pod njegovim vodstvom dosegal vrhunske rejske in tekmovalne rezultate, bil pa je tudi med najuspešnejšimi organizatorji kasaških dirk v Sloveniji. Zgledno je skrbel tudi za ohranjanje zgodovinske tradicije in spomina, saj so ob hipodromu uredili zanimiv in sodobno zasnovan kasaški muzej s celovitim pregledom zgodovine tega športa na naših tleh.
M.T.
Fotografija:

  • Published in Šport
  • 0

Končana je letošnja tekmovalna sezona za kasače

ZA SLOVO ŠE MEMORIAL LOJZETA LAHA V KOMENDI
Na hipodromu v Komendi so bile zadnje letošnje kasaške dirke, ki jih je pripravil tamkajšnji Konjeniški klub. Z memorialno kasaško dirko so se tokrat v Komendi spomnili dolgoletnega predsednika tamkajšnjega Konjeniškega kluba
Lojzeta Laha. Njegovo ime je poosebljalo razvoj, uspešnost, športne uspehe in izjemne gospodarske dosežke Konjeniškega kluba Komenda. Kot je ob tej priložnosti poudaril predsednik KK Komenda dr. Marjan Sedej, je bil Lojze Lah več kot 40 let kot predsednik gonilna sila kluba, pravi vogelni kamen in tvorec bogatega športnega in gospodarskega razvoja, ne samo kluba, pač pa konjeniškega športa v Sloveniji nasploh in same občine Komenda. Bil je tudi vizionar, ideator in kreator uspešne gospodarsko-sejemske dejavnosti v Komendi. V dirki v njegov spomin je nastopilo 6 slovenskih 3-letnih kasačev na 2.200 metrski stezi. Zmagala je Under Presure na vajetih Marka Slaviča iz ljubljanskega kasaškega kluba Stožice s kilometrskim časom 1:20,4.

  • Published in Šport
  • 0
Naročite se na RSS
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar