Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah urednik@ovtar24.si

Konec lužam na igrišču v mestnem parku?

Na dlje trajajoče zamakanje igrišča nakazuje tudi temna lisa na igrišču, a zadevo so na Občini Lenart sanirali.

Igrišče z umetno maso na igrišču v mestnem parku dr. Jožeta Pučnika v Lenartu je bilo po našem pisanju le sanirano. Na zastajanju vode na igrišču nas je preko rubrike Na preži opozorila bralka, ki je opazila, da se po vsakem dežju na igrišču nabirajo luže. Z vprašanjem smo se obrnili na pristojne in po nekaj pozivih smo le prejeli odgovor, da so zadevo uspeli sanirati. Iz Občine Lenart so nam odgovorili, da je bilo narejeno »odvodnjavanje na kritičnih mestih. To je bila trenutno edina možna rešitev. Ob večjih nalivih voda ne bo mogla odteči tako hitro, bo pa odtekala in ne bo več zastajala na igrišču,« so zapisali. Glede na vidno, pa je vprašanje ali je takšna rešitev primerna in varna?

igrisce lenart 0907 1"Ob večjih nalivih voda ne bo mogla odteči tako hitro, bo pa odtekala in ne bo več zastajala na igrišču," so odgovorili iz Občine Lenart.

O pričetku prenove igrišča smo poročali v letu 2021. Obstoječe asfaltno športno igrišče v Mestnem parku dr. Jožeta Pučnika je bilo zgrajeno v letu 1997 in ga je zaradi razpok in minimalnega posedanja potrebno v določeni meri sanirati. Obstoječe asfaltno igrišče so tako preplastili z elastično športno podlago na osnovi zrnatega gumijastega granulata, prebarvanega z akrilno barvo v skupni debelini okoli 12 mm. Elastična športna podlaga je enaka kot na športnih igriščih v Voličini, ki so bila preplastena v letu 2018 in odziv na novo podlago je bil s strani koristnikov športnih površin pozitiven, so ugotovili v občinski upravi Občine Lenart. Glede na to, da je bila investicija ocenjena na 34.000 evrov, od tega je bilo polovica občinskih sredstev, preostalih 50-odstotkov sredstev pa so prejeli na javnem razpisu Fundacije za šport Republike Slovenije, bi pričakovali, kot je tudi zapisala bralka, da bodo dela opravljena strokovno. Za nemoteno izvedbo projekta pa naj bi skrbela ustrezno strokovno usposobljena, neformalno oblikovana projektna skupina sestavljena iz petih zaposlenih na Občini Lenart. Po podatkih iz zaključnega računa iz leta 2021 je bila investicija vredna 44.842 evrov, kjer so, kot že omenjeno, izvedli preplastitev z umetno maso na asfaltnem športnem igrišču, prav tako so v parku namestili 17 energetsko varčnih svetilk javne razsvetljave. Četudi je prišlo do napake pri izvedbi, bi verjetno zadevo lahko že takoj popravili, saj naj bi bila neravna površina že od vsega začetka, vendar verjetno nihče od odgovornih le-tega ni opazil, da bi lahko uveljavljali garancijo. Izvajalec Sport Technology d.o.o. iz Kopra in investitor sta torej letos ugotovila, da preplastitve ni možno zakrpati in da je sanacija možna s ponovno preplastitvijo. Tako so se skupaj z izvajalcem odločili, da bodo sanacijo izvedli s pomočjo odvajanja vode. Uporabniki igrišča pa bodo ocenili ali je bila sanacija zadovoljivo urejena.

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
ISSN 3024-0050
O nas
Ostalo

Naroči se na e-novice

Strinjam se s Politiko zasebnosti