Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah 08 200 44 53 urednik@ovtar24.si

Objava popravka

Priporočila spletnega portala Ovtar24.si o objavi popravka ali odgovora po Zakonu o medijih
Po zakonu o medijih se je mogoče na članek ali prispevek odzvati na dva načina: s popravkom ali odgovorom. Popravek je zanikanje oz. popravljanje napačnih dejstev. oz. prikaz drugih nasprotnih dejstev in okoliščin, s katerim se izpodbija oziroma bistveno dopolnjuje navedbe v prvotno objavljenem besedilu. Z odgovorom se navedbe o dejstvih in podatkih v objavljeni informaciji z dokazljivimi navedbami zanikajo, bistveno popravljajo ali bistveno dopolnjujejo. Tovrstna besedila bomo objavili v zato namenjeni rubriki.

Vaše obveznosti
Pri popravku, oz. prikazu nasprotnih dejstev ali odgovoru morate dodati:

  • naslov članka, na katerega se nanaša vaše besedilo,
  • datum objave članka, na katerega se nanaša vaše besedilo,
  • naslov popravka, prikaza nasprotnih dejstev ali odgovora (v nasprotnem primeru ga določi pooblaščena oseba uredništva),
  • svoj podpis (s pooblastilom, če pošiljatelj ni direktor),
  • svoj naslov in še zlasti telefonsko številko (za takojšnjo razrešitev morebitnih nejasnosti).

Zahtevo je priporočljivo poslati po priporočeni pošti ali jo osebno dostaviti.

Kdaj in kam lahko pošljete zahtevo?
Zahtevo lahko pošljete najpozneje v 30 dneh od objave članka, na katerega se zahteva nanaša oz. v 30. dneh od dneva, ko ste zvedeli za objavo, če zanjo iz objektivnih razlogov niste mogli zvedeti v okviru danega roka. V 24 urah od prejema vašega besedila vas bo pooblaščena oseba uredništva obvestila, kdaj bo besedilo objavljeno. Objavo lahko tudi zavrnemo. O odločitvi vas bomo obvestili s priporočeno pošiljko, ki bo oddana do konca delovnega dne, v katerem se izteče 24-urni rok (ob izteku tega roka na nedelovni dan se priporočena pošiljka odda do konca naslednjega delovnega dne).
Delovni čas naše redakcije je od ponedeljka do petka od 9. do 15. uro.
Vaš popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev ali odgovor bomo objavili najpozneje v 48 urah.

Naslov, na katerega lahko pošljete ali dostavite svoje zahteve:

Kreativna Pika d.o.o.
Odgovorni urednik Zmagoslav Šalamun
Uredništvo Ovtar24.si
Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slovenskih goricah

Pri prikazu nasprotnih dejstev bomo upravičenost objave presojali po zakonu o medijih in profesionalnih novinarskih standardih. Žaljivih besedil ne bomo objavljali.
Prav tako ne bomo objavljali besedil, nesorazmerno daljših od prvotno objavljenega članka ali dela članka.
Kreativna Pika d.o.o. si pridržuje pravico, da se samostojno odloča katere vsebine, kdaj in na kakšen način bo uporabil in objavil. Kreativna Pika d.o.o. vsebine lahko objavi, ne objavi ali uporabi v celoti ali delno.

Kreativna Pika lahko vsebine uporabi ali objavi v medijih in/ali portalih in nosilcih vsebin, ki jih izdaja, soizdaja, ureja ali oskrbuje z vsebinami in v medijih in nosilcih vsebin, ki so v lasti ali posesti Kreativna Pika d.o.o. ter za nadaljnje razširjanje vsebin javnosti ali individualno določenim končnim uporabnikom, vključujoč prodajo vsebin in tudi za lastno uporabo, ter za vse uporabe vsebin v okviru dejavnosti, za katero je registriran ali bo registriran v prihodnosti na trgu ali v okviru dejavnosti, katero sicer opravlja ali jo bo opravljal v prihodnosti na trgu, kot del svoje dejavnosti. Vsebine na vse navedene načine in za vse navedene namene na podlagi teh pogojev lahko uporabljajo tudi povezane družbe Kreativne Pike d.o.o., kot jih opredeli Zakon o gospodarskih družbah.
Vsebine Kreativna Pika d.o.o. ne bo uporabila in objavila, če bo po lastni presoji ugotovila, da so v nasprotju z veljavno zakonodajo, uredniškimi načeli elektronskega medija Ovtar24.si, kodeksom novinarske etike, oglaševalskim kodeksom in jezikovnimi ter tehničnimi normativi.
Za vsebino objave je v celoti in izključno odgovoren pošiljatelj (resničnost navedb, uporaba avtorskih del, sklicevanje na osebe ali ustanove in podobno).
Kreativna Pika ne dogovarja za točnost navedb v prispevkih in jih ni dolžan preverjati.
Vsebine prispevkov ne izražajo stališč uredništva Kreativna Pika.
Vse poslane vsebine morajo biti v slovenskem jeziku.

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar 24

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
O nas
Ostalo

Izvedbo spletnega portala je podprla fundacija Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Image

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije medijskega portala Ovtar24.si NE sofinancira.