Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah urednik@ovtar24.si

Ko v Lovski družini Dobrava zadiši po srnjakovem golažu ...

Ekipa lovskih kuharjev iz Dobrave (od leve) Vinko Kocuvan, Branko Kavčič, Boštjan Kavčič in Srečko Kegl. Foto: Marjan Toš.

V Lovski družini (LD ) Dobrava v Slovenskih goricah poleg strelske tradicije ohranjajo tudi lovsko kulinariko. Vsako leto ob dnevu državnosti za strelce in obiskovalce, med katerimi je največ domačinov iz bližnje Svete Trojice in sosednjih vasi, pripravijo okusni srnjakov golaž. Glavni kuharski mojster je že nekaj let Vinko Kocuvan, ki noče izdati recepta za okusni srnjakov golaž. Tudi letos je skuhal odličnega, saj so ga pohvalile celo nekatere gospodinje, ki so okusile to specialiteto. Pri delu so mu pomagali Branko Kavčič, Boštjan Kavčič in Srečko Kegl. Sami stari kuharski mački, ki znajo poleg golaža pripraviti še kaj drugega. Letos so na željo strelcev pekli odojka na žaru, saj so se tekmovalci odločili, da bodo poleg tekmovanja za pokal državnosti izvedli še bolj šaljivo tekmovanje v parih za pečenega odojka. Na koncu so ga vsi udeleženci tekmovanja v Dobravi družni pojedli in pohvalili kuharske mojstre.

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
ISSN 3024-0050
O nas
Ostalo