Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah urednik@ovtar24.si

Po udarniški akciji še skupni piknik stanovalcev Ob Poleni

Foto: Robert Levstek

Po nedavni udarniški akciji stanovalcev blokov Ob Poleni, ko so na lastno pobudo uredili ploščice za prehod pešcev po stopnicah pri bloku 31, so stanovalci vseh večstanovanjskih objektov (31, 33 in 33a) ponovili še druženje iz leta 2019, ko so se prvič srečali na skupnem pikniku.

V soboto, 8. junija 2024, je bil družni sestanek etažnih lastnikov vseh treh blokov, ko se je udarništvo {op. 1: udarništvo je izraz, ki se je uporabljal v socialističnih državah, predvsem v nekdanji Jugoslaviji in Sovjetski zvezi, za označevanje prostovoljnega, kolektivnega dela, ki so ga delavci opravljali z namenom hitrejše izgradnje pomembnih infrastrukturnih in industrijskih projektov} začelo z jutranjim pripravljanjem prostora v Športno-rekreacijskem centru Polena, nabavo hrane, pijače in vsega potrebnega za druženje blokovske mladine in roditeljev.

Organizacijski tim pod vodstvom tovariša Stanka Cartla je pripravil potrebno in kar hitro ugotovil, da je modro uradni del strniti do te mere, da bodo na minuto dostave prednaročeni čevapčiči, ki so se sinergično zlili s preostalimi mesno-zelenjavnimi, tudi sladkimi okusi, zaužiti na primerni temperaturi.

Zato je hitro po zboru ob 11.00 in po parafiranih podpisih sklepčnosti zbrane nagovoril upravnik Robert Golob {op 2: zbor je potekal v času volilnega molka pred evropskimi volitvami, Robert Golob pa je upravnik pri podjetju Tvoj dom - lokacijo premierja v tem času najlažje najdete na Instagramu Tine Gaber} in naznanil, da stanovalci blokov Ob Poleni ne beležijo večjih težav, so med seboj povezani v isti misli ter s tovrstnimi akcijami in druženji gradijo boljšo prihodnost za vse nas.

To pa ne pomeni, da lastnikov in podnajemnikov ne čaka še veliko dela, da bo skupnost prišla do nivoja uresničitve svojih potencialov: pozdravljanje (vsaj kratek dober dan ali zdravo, po možnosti nasmešek) naj bo prisotno ob srečevanju na hodnikih, reševanje problemov skupno in dogovorno, strpnost naša vsakdanja vrlina, kulturni pogovori pa pot reševanja morebitnih nesoglasij.

Kakšen vetrolov bo kmalu nameščen, cementne kocke pred vhodi bodo poravnane, povezovalna letev smetnjaka bo trdno na svojem mestu, hodniki pa bodo v prihodnjem letu, po desetih letih obstoja blokov Ob Poleni 31 in 33, najbrž bolj beli kot danes, saj bo plačevanje v rezervni sklad vsem malce stanjšalo denarnice. 

A nič ne de, še preden so se avtomatsko zaprla garažna vrata parkirnih prostorov, sta Tadej in Dani v roke prijela harmoniko in kitaro, si osvežila glasilke ter udarila tiste naše, ki spominjajo in ogrejejo.

Druženje je imelo vse elemente tovarištva, tudi športne igre niso manjkale, čeprav je prevladalo kramljanje ob mizah do poznih popoldanskih ur. Štafeta je bila predana novi petletki srečevanja z željo po kakšni vmesni delovni zmagi pred novim dnevom radosti.

Sostanovalec blokov Ob Poleni

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
ISSN 3024-0050
O nas
Ostalo

Naroči se na e-novice

Strinjam se s Politiko zasebnosti