Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah urednik@ovtar24.si

Prometna strategija in investicije v ospredju 10. seje Občinskega sveta Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah

Foto: arhiv občine

Svetniki in svetnici so na junijski 10. redni seji občinskega sveta sprejeli več pomembnih sklepov in odločitev, ki bodo vplivale na prihodnji razvoj občine.

Ena izmed ključnih točk dnevnega reda je bil rebalans proračuna za leto 2024. Glavni razlog za ta korak je bila sprememba dinamike sofinanciranja projekta »Dozidava vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol«. Rebalans proračuna predvideva povečanje načrtovanih prihodkov za 4 %, kar znaša 118.205 EUR, in zvišanje načrtovanih odhodkov za 11 %. Povečani odhodki bodo predvsem namenjeni za investicije, kar kaže na usmerjenost občine k nadaljnjemu razvoju in izboljšanju infrastrukture. 

Začetek izvajanja nove prometne strategije

Poleg rebalansa proračuna je Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah uspešno kandidirala na javnem razpisu za sofinanciranje Občinskih celostnih prometnih strategij (OCPS), ki bo temelj za trajnostno načrtovanje prometa. Na seji je predstavnik podjetja Masterplan, d. o. o., Aljaž Kunst predstavil pristop k načrtovanju prometne strategije, ki bo ključna za nadaljnje urejanje in izboljšanje prometnih povezav v občini. Pri tem na občini vabijo vse občane, da spremljate pripravo strategije in prispevate svoje predloge – več o tej tematiki bodo objavili na občinski spletni strani.

Višja cena za storitev »pomoč družini na domu«

Pomembno točko seje je predstavljala tudi predstavitev poročila o izvajanju storitve pomoči družini na domu v občinah Upravne enote Lenart za leto 2023. Patricija Švajncer in Simona Balan iz Doma Danice Vogrinec sta članom občinskega sveta predstavili ugotovitve in rezultate. Zaradi zvišanja minimalne plače so občinski svetniki sprejeli sklep o soglasju k ceni socialnovarstvene storitve »pomoč družini na domu«. Tako bo od 1. julija 2024 cena te storitve višja za 0,63 EUR na efektivno uro, kar pomeni, da bo nova cena znašala 25,19 EUR. Uporabniki bodo za storitev plačevali 4,93 EUR na efektivno uro, preostali del v višini 20,26 EUR pa bo subvencionirala občina.

Med obravnavanimi točkami seje je bila tudi predlagana lokacijska preveritev za določitev obsega stavbnega zemljišča pri posamični poselitvi na zemljiščih v delu območja enote urejanja prostora z oznako OP-120 v k. o. Partinje. Svetnici in svetniki občinskega sveta so predlog sprejeli, s čimer so omogočili nadaljnje urejanje prostora in razvoj poselitve v občini.

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
ISSN 3024-0050
O nas
Ostalo

Naroči se na e-novice

Strinjam se s Politiko zasebnosti