Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah urednik@ovtar24.si

To so slovenjegoriški nagrajenci z Dobrot slovenskih kmetij

Miran Kolarič z Oljarne Kolarič velja za absolutnega zmagovalca, saj je domov odnesel kar 8 zlatih, 5 srebrnih in 1 bronasto priznanje. Foto: arhiv Dobrote slovenskih kmetij Ptuj

Kakor vsako leto poprej, so tudi letos v sklopu projekta Dobrote slovenskih kmetij certificirani ocenjevalci izbrali najboljše ponudnike lokalnih dobrot. Letos so ocenili 987 izdelkov slovenskih kmetij, med nagrajenci pa je bilo precej ponudnikov z območja Slovenskih goric. Pohvale za neumorno delo in trud, da bi brbončicam ponudili le najboljše, gredo vsem udeležencem in nagrajencem, a izpostaviti velja absolutnega zmagovalca, ki je prejel največ nagrad; to je Miran Kolarič z Oljarne Kolarič, ki je domov odnesel kar 8 zlatih, 5 srebrnih in 1 bronasto priznanje.

To so letošnji nagrajenci:

Čaji:

  • Bogomira Rotman, Sp. Gasteraj 8, Jurovski Dol: zlato priznanje za peteršiljev čaj.
  • Naravoslovno – izobraževalno društvo »Sapientia«, Hvaletinci 2, Vitomarci: bronasto priznanje za bio čajno mešanico Lahko noč.

Izdelki iz žit

  • Darinka Čuček, Radehova 1, Lenart: zlato priznanje za pirine kekse iz polnozrnate moke.
  • Ivanka Divjak, Sp. Senarska 15, Sveta Trojica v Slovenskih goricah: zlato priznanje za
  • Mirjana Goznik, Rogoznica 3, Voličina: zlato priznanje za linške oči s pirino moko.
  • Špela Lunežnik, Selce 96, Voličina: tri zlata priznanja za kokosove rogljičke, orehove kekse in breskvice.
  • Monika Grah, Žitence 12, Jurovski Dol: zlato priznanje za janeževe upognjence.
  • Vojteh Gungl, Sp. Bačkova 7, Benedikt: tri zlata priznanja za orehovo in makovo potico ter marmorni kolač grez glutena.
  • Petra Ješovnik, Cogetinci 21, Cerkvenjak: zlato priznanje za domače špinačne široke rezance in srebrno priznanje za domačo ribano kašo s korenčkom.
  • Petra Muršec, Jurovska cesta 33, Lenart: zlato priznanje za mešani kruh z rženo moko.
  • Franc Senekovič, Ulica Ele Kirstl 4, Lenart: zlato priznanje za janeževe upognjence.
  • Milica Šilec, Senarska 8, Sveta Trojica v Slov. goricah: zlato za kvašene rogljičke.
  • Maja Škamlec, Malna 8, Jurovski Dol: zlato za orehove rogljičke.
  • Sandra Žugman, Malna 8, Jurovski Dol: zlato za janeževe upognjence.
  • Ida Senekovič, Froleh 9, 2233 Sveta Ana: srebrno priznanje za domače rezance.
  • Jožica Kramberger, Spodnje Partinje 37, Lenart: bronasto za domači mešani kruh.

Mesni izdelki: 

  • Tadej Rojs, Cogetinci 64, Cerkvenjak: dve zlati priznanji za meso iz tunke z zaseko in domače dimljene klobase.
  • Miran Kolarič, Žice 56, Jurovski Dol: srebrno priznanje za domačo salamo in bronasto priznanje za domačo govejo salamo.
  • Petra Muršec, Jurovska cesta 33, Lenart: bronasto priznanje za suho salamo z lešniki in čilijem.

Sokovi:

  • Mirjana Goznik, Rogoznica 3, Voličina: bronasto priznanje za jabolčni sok.

Vina:

  • Urban Kramberger, Spodnje Partinje 37, Lenart: zlato priznanje za rumeni muškat.
  • Marjan Polič, Zg. Ščavnica 60, Sveta Ana: zlato priznanje za traminec.

Žgane pijače:

  • Mitja Firbas, Cenkova 6, Cerkvenjak: zlato priznanje za viljamovko.

Konzervirane zelenjave, drugih pridelkov in namiznih oljk:

  • Miran Kolarič, Žice 56, Jurovski Dol: tri zlata priznanja za bučni namaz s čilijem, pečena in soljena bučna semena ter pečena in soljena bučna semena s čilijem.
  • Bogomira Rotman, Gasteraj 8, Jurovski Dol: zlato priznanje za namaz iz stebelne zelene.

Kisi:

  • Evgen Simonič, Zgornja Ščavnica 17, Sveta Ana: dve zlati priznanji za naravni jabolčni kis in jabolčni kis s slovenskim česnom ter bronasto priznanje za ekološki jabolčni kis.

Marmelade in kompoti:

  • Mirjana Goznik, Rogoznica 3, Voličina: zlato priznanje za malinovo marmelado.
  • Franc Senekovič, Ulica Ele Kirstl 4, Lenart: zlato priznanje za domačo jurkino marmelado.

Mlečni izdelki:

  • Mihej Mukenauer, Žitence 63, Jurovski Dol: dve zlati priznanji za skuto in čvrsti jogurt in bronasto priznanje za čili namaz.
  • Petra Žnidarič, Andrenci 74, Cerkvenjak: zlato priznanje za bio poltrdi kozji sir in dve srebrni priznanji za bio domači sadni borovničev jogurt in domači kozji bio jogurt.
  • Miran Kolarič, Žice 56, Jurovski Dol: dve srebrni priznanji za bučno skutin namaz in mladi sir v bučnem olju.

Suho sadje:

  • Petra Muršec, Jurovska cesta 33, Lenart: tri zlata priznanja za domače pražene lešnike, lešnike s karamelo in pražene lešnike s čilijem.

Olja:

  • Miran Kolarič, Žice 56, Jurovski Dol: pet zlatih priznanj za hladno stiskano bučno olje, hladno stiskano lešnikovo olje, hladno stiskano ričkovo olje, hladno stiskano orehovo olje in hladno stiskano laneno olje. Dve srebrni priznanji za 100% bučno olje in hladno stiskano sončnično olje.
  • Matej Rotovnik, Žice 56, Jurovski Dol: dve zlati priznanji za 100% bučno olje in hladno stiskano ričkovo olje.

gibanica ptujJožica Kramberger je na samem dogodku pripravljala slovenskogoriško gibanico. Foto: Dobrote slovenskih kmetij Ptuj

 

 

 

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
ISSN 3024-0050
O nas
Ostalo