Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah 08 200 44 53 urednik@ovtar24.si

Na Trojicafestu tudi Siddharta

Foto: Maksimiljan Krautič

Tudi letos bo pri Sveti Trojici od 13. do 16. junija 2024 potekal Trojicafest. Celotnega programa nismo uspeli pridobiti, ker očitno nismo vključeni v njihov načrt komuniciranja z javnostmi, tako so nam sporočili iz Zavoda za turizem Sveta Trojica. Kljub temu je na spletni strani občine Sveta Trojica zapisano, da bo 13. junija koncert Maraaya, naslednji dan 14. junija bodo na oder stopili člani legendarne skupine Siddharte, kar so nam tudi potrdili pri skupini, 15. junija bo koncert legendarne skupine Kingston in zadnji dan bo nastopila Danijela Martinović. Ob tem bo še več vzporednih prireditev, ki bodo v skladu z njihovim načrtom komuniciranja z javnostmi objavljen na spletni strani, družbenih omrežjih Visit Trojica in na plakatnih mestih. Pomembno je povedati, da so vsi koncerti brez vstopnine, saj organizacijo prevzame Zavod za turizem Sveta Trojica.

Zanimalo nas je, kakšni so stroški z organizacijo Trojicafesta in iz Zavoda za turizem Sveta Trojica so nam sporočili, da so za Trojicafest 2023 porabili 75.000 evrov, od tega 35.000 evrov iz občinskega proračuna, ostala sredstva so pridobili od sponzorjev. Po podatkih zavoda letos računajo, da bo proračun Trojicafesta znašal 70.000 evrov in za letošnjo izvedbo nameravajo porabiti 20.000 evrov javnih sredstev, kar je manj kot v lanskem letu.
Posamezniki trdijo, da je glede na ceno glasbenih skupin in najema prireditvene tehnične opreme, kot so odri, strehe, ozvočenje, svetlobna tehnika, scenski elementi, video podpora proračun bistveno večji, ampak ne glede na vse v Zavodu za turizem Sveta Trojica trdijo, da ta dogodek pomembno vpliva na prepoznavnost njihove občine, povečuje število obiskovalcev in zanimanje za kraj.

Na splošno pa v občini stavijo na razvoj turizma, zato so tudi ustanovili Zavod za turizem Sveta Trojica. Iz Zavoda za turizem so še sporočili, da občina Sveta Trojica letno za program zavoda nameni 50.000 evrov, vendar je po javno dostopnih podatkih ta znesek bistveno višji. Omenjeni zavod je iz občinskega proračuna od julij 2021 do maja 2024 prejel 321.065,26 evra, in sicer v letu 2021 dobrih 51.000 evrov, v letu 2022 pa dobrih 120.000 evrov, v letu 2023 dobrih 98.000 evrov in do maja letos so iz občinskega proračun sprejeli 50.000 evrov.

Že res, da nekateri pravijo, da je to preveč in da bi s temi sredstvi lahko modernizirali več odsekov cest, ampak tudi družabno življenje je pomembno v kraju in ob občinskem prazniku se veselijo obiskovalci iz širšega območja in ne samo Trojičanke in Trojičani.

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar 24

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
O nas
Ostalo

Izvedbo spletnega portala je podprla fundacija Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Image

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije medijskega portala Ovtar24.si NE sofinancira.