Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah urednik@ovtar24.si

Nadlegovanje pred trgovino v Zamarkovi

Foto: Nina Zorman

Na nas se je obrnila bralka Martina, ki jo motijo stanovalci Socialno varstvenega zavoda Hrastovec, ki so, po njenem mnenju, vse bolj vsiljivi in napadalni pri vsakodnevnem beračenju pred trgovino Marko v Zamarkovi in dodala: »Stranke nadlegujejo za denar. Če jim ne želiš nič dati pridejo za tabo v trgovino, te agresivno žalijo in hkrati poskušajo fizično obračunati, dokler ne posežejo vmes že obupane prodajalke.  Same povejo, da so nemočne proti njim in da jih vodstvo zavoda ignorira in ne uredi postopanja varovancev okrog trgovine. Posledično imajo tudi ekonomsko škodo, saj jim stranke osebno povedo, da ravno zaradi nadlegovanja ne želijo več tam nakupovati,« je zapisala bralka Martina in dodala: »Danes je bil eden od stanovalcev SVZ Hrastovec še posebej napadalen, prostaški in žaljiv, z mano pa je bila še 5-letna hči, ki je bila ob dogodku hudo prestrašena. Poklicati policijo je le začasna rešitev, saj je teh oseb več, ki se kasneje, ki so znova premeščene v odprt oddelek, vračajo. Menim, da bi moralo vodstvo zavoda ustrezneje reagirati in poskrbeti za varnost. Eno od teh bi bilo, da varovanci pridejo v trgovino s spremljevalcem in jo z njim vred zapustijo. Menim, da bi se zadeva začela premikati, če bi vi to tematiko izpostavili javnosti.«

Na zastavljena vprašanja nam je odgovoril direktor SVZ Hrastovec Aleksander Gungl, ki je dejal, da so naša vprašanja in opisano problematiko obravnavali na kolegiju direktorja in sprejeli dodatne ukrepe, da se zapleti z njihovimi stanovalci pred trgovino v Zamarkovi uredijo.

Kot smo tudi sami preverili se ti ukrepi za zmanjšanje neprijetnosti že izvajajo. Tako so povečali prisotnost strokovnih delavcev na območju trgovine, izvajajo dodatne razgovore s vpletenimi stanovalci z namenom izboljšanja njihovega vedenja in na parkirišču pred trgovino je občasno prisoten varnostnik.

Direktor pa je spomnil, da kljub vsemu ne smemo pozabiti, da imajo njihovi stanovalci, ki so nameščeni na odprtih oddelkih enake pravice, kot ostali državljani in seveda bodo naredili vse, da do zapletov več ne bo prihajalo.

»Zavedamo se resnosti situacije in se za vse neprijetnosti opravičujemo. Poostreno bomo spremljali dogajanje in ukrepali v skladu z zakonskimi možnostmi. Upamo, da bodo sprejeti ukrepi prinesli izboljšanje in povečali občutek varnosti za vse obiskovalce trgovine,« je še povedal direktor zavoda Aleksander Gungl.

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
ISSN 3024-0050
O nas
Ostalo

Naroči se na e-novice

Strinjam se s Politiko zasebnosti