Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah urednik@ovtar24.si

Slovenske gorice imajo dve predstavnici v MasterChefu

Vsak ponedeljek bomo ob 21.15 spremljali resničnostni šov MasterChef, kjer tekmujeta tudi dve Slovenskogoričanki. Foto: arhiv Pro Plus

Priljubljeni kuharski šov MasterChef Slovenija se 17. marca vrača na POP TV. Gre za tekmovanje, ki ni le preizkus kulinaričnih veščin, temveč tudi izjemna priložnost za ljubiteljske kuharje, da pridobijo nova znanja in izkušnje pod vodstvom priznanih sodnikov – Luka Jezerška, Karima Merdjadija in Mojmirja Šiftarja. V 11. sezoni bosta Slovenske gorice zastopali kar dve dekleti: Barbara Ribič iz Šetarove in Davida Pogorevc Hafner iz Svete Ane v Slovenskih goricah. Tekmovalki sta bili pripravljeni za Ovtar24.si podati tudi izjavi pred predvajanjem resničnostnega šova.

V letošnji sezoni bomo spoznali 19 tekmovalcev, ki jih že v uvodu čaka nepredvidljiv izziv: devet krogov kuharskih osnov, kjer bo izločanje potekalo še pred pridobitvijo slavnega predpasnika. V tekmovanju se bo sicer pomerilo 16 najboljših, ki se bodo iz oddaje v oddajo trudili pripraviti vrhunske krožnike. Na koncu bo v finalni epizodi ostal le en zmagovalec, ki bo poleg prestižnega naziva prejel tudi 50.000 evrov nagrade.

Anovčanko k prijavi spodbudile prijateljice: "Če se ne boš sama prijavila, te bomo me!"

hafner 1703 Anovčanka je očeta spremljala na različnih vinskih predstavitvah in si pridobivala izkušnje iz vinarstva. Foto: osebni arhiv

Davida Pogorevc Hafner, 24-letna študentka turizma, pravi, da MasterChefa ne dojema kot klasičen »reality show«, ampak kot talent šov, kjer lahko tekmovalci pokažejo svoje znanje in strast do kulinarike. "Ko pomislim na MasterChef, se izogibam besedi 'reality show', ker je to v resnici talent show, kjer moramo tekmovalci dokazati svoje znanje, strast do kuhanja in sposobnost ustvarjanja nepozabnih okusov," poudarja.

Njena velika želja je skozi tekmovanje pridobiti nova znanja in izboljšati svoje kuharske sposobnosti. Kot pravi, je odraščanje na podeželju zanjo prednost, saj ji je omogočilo stik s svežimi sestavinami in razumevanje povezovanja hrane in vina. "Menim, da vsako okolje prinese svoje prednosti, in podeželje ni izjema. Odraščala sem v stiku z naravo, svežimi sestavinami, zato hočem tudi v jedeh poudariti svežino," razlaga Davida in dodaja, da jo je vinarstvo naučilo, kako pomembno je povezovanje hrane in vina. V tekmovanju želi Slovenske gorice predstaviti skozi sodobno kulinariko z uporabo lokalnih sestavin ter promovirati tamkajšnja vina.

"Slovenske gorice bom poskušala predstaviti skozi kulinariko, predvsem z uporabo lokalnih sestavin, in če bo le mogoče, tudi s poudarkom na štajerskih vinih ter njihovi povezavi z jedmi," pravi.

Največji izziv v oddaji so zanjo časovni pritiski in nepredvidljivost izzivov, a hkrati vidi to kot priložnost za rast. "Včasih moram v zelo kratkem času sprejeti ključne odločitve, hitro prilagoditi koncept jedi in ostati zbrana, tudi ko stvari ne gredo po načrtu. A ravno to mi je izziv, da si dokažem, da lahko pod stresom ustvarjam vrhunske krožnike," priznava.

hafner 1703 2Davida je na svojem Instagram profilu objavila mnoge kulinarične kreacije. Foto: osebni arhiv

Po tekmovanju želi svoje pridobljeno znanje vložiti v razvoj domačega vinarstva ter uresničiti željo o odprtju glampinga s kulinarično ponudbo. "Ko bo tekmovanja konec, bom te izkušnje uporabila tako v svoji kuharski karieri kot tudi v življenju. Želim sodelovati na različnih kulinaričnih dogodkih, predvsem pa znanje, ki sem ga pridobila, vložiti v razvoj našega vinarstva in uresničiti željo o odprtju glampinga s kuhinjo," zaključuje.

Barbara iz Šetarove se želi učiti in rasti še na kuharskem področju

Barbara Ribič, 25-letna diplomirana inženirka medijskih komunikacij, se je v šov prijavila, ker je želela izkoristiti priložnost za preizkus svojih kuharskih sposobnosti. "Po zaključenem študiju sem vedela, da sem zdaj na točki življenja, kjer mi je najlažje omogočeno preizkusiti še karkoli novega," pravi in dodaja, da je že od nekdaj zaljubljena v kuhanje in želi to strast prenesti v profesionalno kulinarično pot.

Kot pravi, vedno s ponosom pove, da prihaja iz Slovenskih goric, in upa, da bo skozi svoje nastope v oddaji pripomogla k promociji domačega kraja. "Odraščala sem v res čudovitem delu Slovenije, ob najboljši domači hrani, obdana z najgostoljubnejšimi ljudmi. Upam in verjamem, da bodo gledalci skozi vse, kar sem, spoznali in vzljubili tudi Slovenske gorice," razlaga Barbara.

 ribic 1703 1Barbara Ribič med svoje sledilce rada podeli utrinke iz potovanj. Foto: osebni arhiv

Prvih kuharskih veščin se je naučila od svoje babice, zato bo v oddaji pokazala tudi kakšen tradicionalen recept, ki ga poznajo v Slovenskih goricah že vrsto let.

"Prepričana sem, da bom pokazala tudi kakšen babičin recept – nekaj, kar Slovenskogoričani jedo že dolgo," pravi in dodaja, da je bila večina jedi na njihovi domači mizi vedno pripravljena iz domačih sestavin.

Barbara priznava, da je ritem tekmovanja hiter, vendar se veseli novih izzivov in priložnosti za učenje. "Zagotovo se bom tekom tekmovanja veliko naučila ne le o kulinariki, ampak tudi o sami sebi. Vstopila sem z res odprto glavo in se veselim vsega, kar nas čaka," pove.

ribic 1703Barbari je všeč življenje na kmetiji. Foto: osebni arhiv

Slovenske gorice na kulinaričnem zemljevidu

Z udeležbo Davide Pogorevc Hafner in Barbare Ribič bo v 11. sezoni MasterChef Slovenija priložnost za promocijo Slovenskih goric, naših kulinaričnih posebnostih in gostoljubnosti. Obe tekmovalki želita skozi svoje jedi predstaviti domače okuse v sodobnih interpretacijah ter hkrati izkoristiti priložnost za promocijo regije.

Gledalci bodo lahko njuno kuharsko pot spremljali od ponedeljka do četrtka ob 21.15 na POP TV, prva oddaja pa bo v ponedeljek, 17. marca, ob 21.10.

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
ISSN 3024-0050
O nas
Ostalo