Dan slovenske hrane, ki ga bomo praznovali 17. novembra, bo letos še posebej razveselil vse ljubitelje lokalno pridelane hrane. Na ta dan se namreč namenja posebna pozornost kakovostni in domači hrani, hkrati pa izraža priznanje pridelovalcem in predelovalcem hrane za njihovo neprecenljivo delo.
Društvo Mladi raziskovalci narave Slovenskih goric - Benedikt in LiVe reke Pesnice sta za ta dan pripravila zanimivo in poučno predavanje z naslovom "Izzivi pri zmanjševanju izgube hrane, presežkov hrane in odpadne hrane", ki bo potekalo v prostorih Večgeneracijskega centra Benedikt na Šolski ulici 4 v Benediktu v Slovenskih goricah. Dogodek se bo odvijal v petek, 17. novembra, s pričetkom ob 17. uri. Predavateljica bo Janja Viher iz Agencije SIV d.o.o.
Pomen domače trajnostne samooskrbe, ohranjanje čistega in zdravega okolja ter ohranjanje podeželja so ključne teme, ki jih dan slovenske hrane spodbuja in poudarja. To je odlična priložnost, da se osredotočimo na naše korenine in okusne domače dobrote, ki jih ponujajo pridni slovenski kmetje in pridelovalci hrane.
Ohranimo okolje, podpirajmo lokalne pridelovalce hrane in skupaj prispevajmo k bolj trajnostnemu načinu prehranjevanja.
Več o dogodku najdete tukaj.
