Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah 08 200 44 53 urednik@ovtar24.si

V lenarški enoti VDC Polž bralna priznanja uporabnikom in zaposlenim

Direktorica knjižnice, koordinatorka Gordana Mešić in vodja enote. Foto: Rosana Lorbek

Knjižnica Lenart je že tretje leto zapored v lenarški enoti VDC Polž izvedla projekt za spodbujanje branja. Uspešno ga je zaključilo 15 uporabnikov. Ob tem pa so letos prvič brali tudi zaposleni.

Vodja enote Gordana Kosanič in direktorica Knjižnice Lenart, Petra Kranvogel Korošec sta 15 sodelujočim uporabnikom zavoda podelili priznanja in praktične nagrade. Med temi prejemniki so posebej izpostavili 6 sodelujočih, ki so prebrali več od zahtevanega, torej več kot dve knjigi iz našega kovčka. Največ knjig, kar sedem, je v 3. sezoni projekta prebrala Gabrijela Skamljič. Poleg posebnih pohval in praktičnih nagrad so le-ti prejeli še knjižne.

knjiznica polz 3 10062024
Bralna priznanja in nagrade sta podeliti direktorica knjižnice in vodja enote.

Prvič letos pa so na pobudo Gordane Kosanič brali tudi zaposleni. Zanje so knjižničarke izbor sedmih knjig zbrale v pisani malhi in dodale zgibanke s spodbudo Ujemi trenutek s knjigo. Bralnemu izzivu se je prepustilo sedem zaposlenih, ki so prav tako prejeli bralna priznanja in praktične nagrade. Tudi med zaposlenimi so podelili dve posebni pohvali za prebrano več od zahtevanega in obe zaposleni še dodatno spodbudili s knjižno nagrado.

knjiznica polz 1 10062024
Brali so tudi zaposleni, ki se že veselijo druge sezone bralne spodbude.

V Knjižnici Lenart so zelo hvaležni Gordani Mešić, ki koordinira branje med uporabniki in zaposlenimi v lenarški enoti. Vse sodelujoče sta nagovorili vodja enote in direktorica Knjižnice Lenart. Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart pa je pripovedovala še hudomušno ljudsko zgodbo Samson in čevljarček. Podelitev pa so pričeli s Kekčevo pesmijo, saj je bila ta bralna sezona ob 60. obletnici filma Srečno Kekec v lanskem letu in 140. obletnici rojstva ter 80. obletnici smrti Josipa Vandota, očeta tega znanega knjižnega in filmskega junaka, posvetili in tudi obarvali prav s to temo – s Kekčevim pogumom, naravo, soncem in dobro voljo.

Čestitke vsem prejemnikom, bralni kovček in malha pa v Knjižnici Lenart že težko čakata nov izbor knjig. Z naslednjo sezono branja v enoti bodo pričeli v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja v oktobru, kakor vsa leta doslej.

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
O nas
Ostalo

Izvedbo spletnega portala je podprla fundacija Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Image

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije medijskega portala Ovtar24.si NE sofinancira.