Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah 08 200 44 53 urednik@ovtar24.si

Med mladimi lovci kar pet deklet

Med tremi najboljšimi tečajnicami je bila tudi Melisa Zadravec iz LD Sv. Ana (v sredini z mentorjema). Foto: Marjan Toš

Izjemno uspešna letošnja generacija novih 49  štajerskih lovcev

Ob koncu izobraževanja lovskih pripravnikov generacije 2023/2024 v mariborski območni Lovski zvezi (LZ) je bila na Zg. Polskavi slovesna podelitev spričeval s prisego in podpisom etičnega kodeksa. 49 mladih lovcev, med katerimi je kar pet predstavnic nežnega spola, je po nastopu rogistov Lovske zveze (LZ) Maribor pozdravil in nagovoril predsednik LZ Maribor in podpredsednik Lovske zveze Slovenije Marjan Gselman. Mladim lovkam in lovcem je izrekel zahvalo za zavzeto sodelovanje na izobraževanju in za zelo dober učni uspeh. Zaželel jim je srečo na njihovih lovskih poteh in jim posebej dejal, da naj v lovišču vselej ravnajo lovsko etično, lovsko pravično in to simbolno sporočilo zaključil z besedami, da naj se kot lovci in lovke vedno odločajo za življenje, torej v korist divjadi.

O poteku izobraževanja je spregovoril predsednik komisije za izobraževanje pri mariborski LZ Ivan Žižek. Povedal je, da je vstop v lovsko organizacijo predvsem velika odgovornost. Mladi lovci in lovke so dosegli zelo dober končni učni uspeh, saj je znašala povprečna ocena 3,81. Povprečna starost letošnje generacije je 30 let, kar napoveduje postopno pomlajevanje lovske organizacije. Od petih mladih lovk so kar tri in sicer Nika Flakus iz Lovske družine Puščava, Ana Lorenci iz Radelj in Melisa Zadravec iz Svete Ane v Slovenskih goricah, dosegle najboljši učni uspeh. Svečano kolektivno zaprisego, s katero se je 49 mladih lovcev zavezali k spoštovanju določil etičnega kodeksa, trajnostne rabe naravnih virov, spoštovanja in krepitve lovskega tovarištva ter ugleda lovske organizacije, je prebrala Ana Lorenci iz LD Radlje. Najboljšim trem mladim lovkam je predsednik LZ Maribor Marjan Gselman podelil knjižna darila, vsem petim mladim lovkam pa simbolične šopke rož in jim izrekel iskreno dobrodošlico v zeleni bratovščini.

mladi lovci2

 

 

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar 24

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
O nas
Ostalo

Izvedbo spletnega portala je podprla fundacija Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Image

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije medijskega portala Ovtar24.si NE sofinancira.