Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah 08 200 44 53 urednik@ovtar24.si

Prihaja Family cafe – zabaven in prijeten prostor za druženje

family cafeGlobalizacija, tehnologizacija, vpliv množičnih medijev, družbene spremembe in še kaj so dodobra spremenili podobo tradicionalne družine v sodobnem svetu. To se kaže na več ravneh: v prevladi permisivne vzgoje, pomanjkanju časa za polne družinske odnose, spodobnostih vzgajanja itd. V Slovenskih goricah vedno bolj pozornost pritegnejo dogodki in akcije, ki nastajajo pod okriljem več družin, a eno ime se vedno znova ponavlja: Gregor Muršec. Otroci, ki so se še pred več kot tridesetimi leti lovili po slovenskogoriških travnikih, so danes odrasli ljudje z družinami, ki pogumno in drzno krojijo dogajanje v Lenartu in drugod. Iz ideje o aktivnem gibanju je v Lenartu nastal fitnes center DreamGym, ob pestrem in zabavnem preživljanju otroških rojstni dnevov so kot gobe po dežju rastla Napihljiva igrala Veverička, sledilo je rojstvo edinstvenega otroškega igralnega centra Veveričkine dežele. Vse pa povezuje le eno: ljubezen do družine, otrok in aktivnega preživljanja časa. A svojo vizijo so v tem letu nadgradili: prihaja Family cafe!

Družini z veliko energije sta stopili skupaj in začeli pisati odmevno zgodbo

»Sedaj prihaja nov projekt, na katerega smo izjemno ponosni, skupaj v vodstvu s Hajdi Feiertag, partnerko Benjamina Rokavca, s katerim imata tri punčke,« pripoveduje Gregor Muršec, oče štirih kratkohlačnikov, ki skupaj s Petro Muršec kraljujejo na kmetiji Muršec v družbi kokošk, pujskov in domačih lešnikov. Gregor in Hajdi navdušenja in ponosa ne skrivata, ko na mizo polagata vizualno zasnovo, ki jo je pripravila mlada arhitektka in prikazuje mladostno svežino, igrivost, ki je prepletena z elegantnostjo in preprostostjo.

Družinska sreča, začinjena z lokalnimi dobrotami v Family cafeju Kavarna z otroško igralnico nosi ime Family cafe in se razprostira na skupno 400 m2. Nahaja se v nakupovalnem središču TC Lenart, med trgovino Spar in Lidl. Gostinski lokal je zasnovan tako, da je kavarniški del ločen od velikega otroškega zabaviščno-igralnega centra (Family parka), ki bo otrokom omogočal brezskrbno igro in zabavo. V kavarnici si bo tako možno privoščiti kavico z domačim sladoledom ali lokalnimi sladicami, ki jih bodo vsakodnevno pripravljale lokalne kmetije iz Slovenskih goric. Zraven ostale celostne gostinske ponudbe bo poskrbljeno tudi za lačne trebuščke, saj bo lokal vseboval tudi kuhinjo. Pozdravljamo tudi prvi lokal v Lenartu, ki bo imel sanitarije prilagojene za gibalno ovirane ljudi. Pripravljajo še možnosti organiziranega praznovanja otroških rojstnih dni in zabav. Ob nedeljah bodo na zunanjih površinah nakupovalnega središča prirejali zabavne družinske dneve. Vsi tisti, ki ste imeli priložnost obiskati njihove dogodke, veste, da poskrbijo za prav vse: pijačo, jedačo, delavnice in aktivnosti za otroke in tudi starše. V glavnem gre za družinski paradiž, v katerem zelo uživajo tako otroci kot njihovi starši. No, računamo lahko še na kaj, saj idejam in njihovim uresničitvam kar ni konca.

Časa za tarnanje ni

Ob rednih službah, aktivnostih in družinskem živžavu prijatelji znajo stopiti skupaj, si pomagati in se tudi poveseliti. Projekti mladih družin iz Slovenskih goric navdušujejo in dajejo navdiha in zagona, da se da doseči vse,če smo pogumni, odločni in marljivi. Verjetno ni naključje, da se ravno v velikih družinah izbrusijo nekatere vrednote, kot so medsebojna pomoč, delavnost, fleksibilnost, usklajevanje, marsikdaj je treba potrpeti, odpuščati drug drugemu in sprejeti druge takšne, kot so. Verjamemo v dobro zgodbo Family cafeja, ki jo bodo pisale podjetno aktivne družine, ki v našem podeželskem mestecu živijo v sožitju, saj časa za tarnanje v tako številni družini pač ni. Čas je za akcijo, čas je za aktivno in prijetno druženje v lokalu, kjer se bodo pisale srčne zgodbe.

“Dosežemo lahko vse, če smo pogumni, odločni in marljivi”

»Vabljeni pa ste tudi v našo Family – družino! Vsi tisti, ki iščete občasno ali redno zaposlitev, nove izzive in bi se na kakršen koli način našli v naši zgodbi, nas kar kontaktirajte,« zaključi Gregor.

Prikaz lokacije Family cafe v objektu
lokacija

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar24.si

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
O nas
Ostalo

Izvedbo spletnega portala je podprla fundacija Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Image

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije medijskega portala Ovtar24.si NE sofinancira.