
Mohoričeva kapela v Trnovski vasi z osveženo podobo
23 junij 2025ustvaril Aleksandra Papež

Zaključek mažoretne sezone z Mamma mia
20 junij 2025ustvaril Senka Dreu

Poleno znova zavzele veveričke
18 junij 2025ustvaril Senka Dreu
Testenine Škamlec v Slovenskih goricah in širše že dobro poznamo. Odlikuje jih domačnost, inovativnost okusov in oblik ter družinska zgodba v ozadju. A v maju so k temu dodali še dobrodelno noto!
»Med 8. in 22. majem bomo 10 % od vseh spletnih nakupov na naši spletni strani www.testenine-skamlec.si podarili Društvu Viljem Julijan za njihov dobrodelni sklad za otroke z redkimi boleznimi. Da tudi mi pripomoremo k podpori malih borcev!«
opiše Gabrijela Škamlec, ki je tista, ki skrbno bdi nad v njihovih testeninah uporabljenih sestavinah in skrbi za njihovo promocijo. Igor uživa v umetnosti priprave testenin in kuhanju. Najmlajši Ian pa pri pomoči nič ne zaostaja za njima.
Družina Škamlec testenine izdeluje v svojem domačem kraju v Voličini, za 6 izdelkov iz njihove raznolike ponudbe pa so prejeli certifikat Naše najboljše. Posebnost nastajanja testenin je sušenje na sobni temperaturi, ki traja kar 72 ur, zato njihovo delo res ni nekaj kar bi se dalo postoriti na hitro.
Ideja za kosilo – široki rezanci s čemaževim pestom in paradižnikom.
Pripravljajo klasične jušne rezance, široke rezance, svedrce ter rizi z jušno zelenjavo – rizi je testenina v obliki riža, ki v raznih juhah najbolj prepriča najmlajše. Ob tem pa pripravljajo še pirine špinačne široke rezance, pirine svedrce, njihov znameniti Trio adijo paket pisanih testenin. Sladico pripravite s pomočjo čoko rezancev. Obilo vitaminov pa se skriva tudi v koprivčkih, testeninah z okusom kopriv, k temu pa se poda njihov čemažev pesto ali pa pesto iz česna in peteršilja. Njihove izdelke lahko najdete tudi v multimatu pri pošti v Lenartu. Sodelujejo pa tudi na raznih sejmih in drugih lokalnih dogodkih ter se povezujejo s šolami in drugimi zavodi, pri katerih že skrbijo za zdrave obroke s svojimi izdelki.
Družino Škamlec ne povezujejo le testenine, temveč tudi misel na zdravo prehrano, s katero jih pripravljajo in po načelih katere živijo tudi sami.