Kraigherjeva ulica 4a, 2230 Lenart v Slov. goricah 08 200 44 53 urednik@ovtar24.si

Začetek gradnje prizidka k OŠ Lenart obeležili s simbolično zasaditvijo hrasta

V torek, 14. maja, so na dvorišču Osnovne šole Lenart z odkritjem spominske plošče in simbolično zasaditvijo hrasta obeležili začetek del izgradnje novega prizidka, osnovnošolci pa so dogodek pospremili s kratkim kulturno-glasbenim programom. Zbranim so nekaj besed namenili ravnatelj OŠ Lenart Marjan Zadravec, župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger in poslanec DZ RS Franc Breznik. Blagoslov je opravil domači župnik Marjan Pučko.

hrast zadravec

Ravnatelj Marjan Zadravec je v pozdravnem nagovoru dejal, da s ponosom in z veseljem postavljajo pomemben mejnik k petim že-obstoječim mejnikom na tem šolskem griču. Toliko stavb je bilo namreč po fazah tukaj že zgrajenih. Nov prizidek bo še zadnji mejnik, s katerim bo šola dobila zaokroženo celoto. »Dobro desetletje smo si prizadevali, izražali željo in izkazovali potrebo, da je potrebno šolo dograditi. Na drugi strani smo imeli odlične sogovornike, ki so razumeli,« je dejal in izpostavil Občino Lenart z županom na čelu in vsemi občinskimi sveti, poslanca Breznika, vse Svete zavoda OŠ Lenart ter sodelavce in sodelavke.

hrast kramberger

Župan mag. Janez Kramberger je na kratko strnil prihajajočo investicijo – z njo bodo osnovnošolci pridobila devet učilnic za prvo triado, štiri specializirane učilnice in knjižnico, uslužbenci oziroma učitelji pa bodo končno imeli dostojno zbornico. Šola bo po njegovih besedah s prizidkom pridobila tudi na varnosti in v organizacijskem delu, da bo za več kot 600 učencev šolanje prijaznejše in ugodnejše. Izpostavil je doprinost poslanca Franca Breznika k realizaciji težko pričakovane investicije in omenil, da bo občinski svet za izpeljavo projekta moral sprejeti rebalans proračuna. Na spominsko ploščo, ki so jo danes slovesno odkrili, bodo kasneje dopisali še datum otvoritve in jo prihodnje poletje ob svečani otvoritvi pričvrstili na nov prizidek Osnovne šole.

hrast breznik

Poslanec Franc Breznik je med drugim dejal, da so osnovne šole kot vzgojno-izobraževalne ustanove ene najpomembnejših v naših življenjih. Poudaril je timsko delo, sodelovanje in medsebojno spodbujanje. Mladim Lenarčanom pa je na srce položil misel, naj živijo svoje sanje in naj nikdar ne obupajo, ker je vsak izmed njih edinstven in ima nekaj, zaradi česar lahko v življenju uspe.

V spomin na začetek del izgradnje novega prizidka so na dvorišču osnovne šole posadili hrast kot simbol moči in uspeha. Ta odraža tudi vztrajnost in trdnost učencev, ki kot hrast kujejo trdne korenine v znanje in prijateljstvo. Prav ob korenine so, po tem ko so ju prebrali zbrani množici, v »časovno kapsulo« položili še dve pismi zanamcem – prvega je zapisala učiteljica 3. razreda Marjetka Šenekar, pod drugega pa so se podpisali Franc Breznik, mag. Janez Kramberger, Marjan Zadravec in Marjan Pučko.

hrast senekar

hrast steklenica

hrast luknja

V programu, ki ga je povezovala Tadeja Kurnik Hadžiselimovič, so lenarški osnovnošolci zapeli slovensko himno, recitirali pesem o novem prizidku in izgradnji le-tega ter pripravili še folklorno točko.

Danes so bili zbrani na dvorišču pri OŠ Lenart resnično priča, kot je dejal ravnatelj Marjan Zadravec, veličastnemu trenutku, ki se bo zapisal v zgodovino. Šola pa bo rastla kot bo rastel danes posajen hrast.

hrast zasaditev

Dodaj komentar

Pogoji komentiranja

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Ovtar24.si želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Ovtar24.si. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Ovtar24.si bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

Pošlji

Ovtar 24

Kraigherjeva ulica 4a
2230 Lenart v Slov. goricah
08 200 44 53
urednik@ovtar24.si
O nas
Ostalo

Izvedbo spletnega portala je podprla fundacija Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Image

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije medijskega portala Ovtar24.si NE sofinancira.