
Priložnost za mlade umetnike v Lenartu
15 oktober 2025ustvaril Uredništvo

Iz Lenarta in Mežice na vaš krožnik
13 oktober 2025ustvaril Mojca Simonič

Preko teritorialnega sodelovanja do EU denarja
13 oktober 2025ustvaril Senka Dreu
V petek, 29. avgusta, ob 17. uri se bo v središču Jurovskega Dola odvila posebna kulinarična izkušnja – Večerja pod klopotcem, ki jo pripravlja Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Sv. Jurij v Slovenskih goricah skupaj z Društvom kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slovenskih goricah in Gostilno Špindler. Goste čaka edinstven sedemhodni meni, obarvan z lokalnimi okusi, in skrbno izbrana vinska spremljava domačih vinogradnikov.
Gostje bodo večer začeli z izborom lokalnih mesnin in sirov ter nadaljevali s specialitetami, kot so goveji file s hrenovo kremo, ajdova kaša z jurčki, dimljena postrv, hrbet divjega prašiča in presenečenje večera Medeno sivkino nebo, ki ga pripravljajo članice Društva kmečkih gospodinj v sodelovanju s tekmovalko letošnjega Masterchef Slovenija, Davido Pogorevc Hafner. Vsak hod bo pospremilo izbrano vino lokalnih vinarjev, pri čemer bodo ob vsakem hodu predstavili tudi vinarja.
Kot je povedal Jurij Črnčec, predsednik Društva vinogradnikov, je bila ideja dogodka preprosta: izkoristiti čudovit trg Jurovskega Dola in ga za en večer spremeniti v posebno kulinarično prizorišče: »Ob jedi in vinu se bodo predstavljali tudi lokalni ponudniki mesa, sira in medu. Večina prihaja iz naše občine, nekaj pa tudi iz širše regije.
Radi bi pokazali, kaj znamo ustvariti tudi pri nas, v Jurovskem Dolu, saj smo izkušnje nabirali tudi zunaj slovenskih meja.«
Pri pripravi jedilnika sodelujejo poleg vinogradnikov še Gostilna Špindler, Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slovenskih goricah in tudi Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor. Domači lovci pa bodo poskrbeli za vrhunsko meso divjega prašiča, dimljena postrv pa prihaja iz Podravske regije.
Cena celotnega sedemhodnega menija z vinsko spremljavo znaša 80 evrov na osebo, število mest pa je omejeno. Rezervacije že potekajo, polovica mest pa je že zapolnjenih, zato organizatorji svetujejo, da pohitite s prijavo.
Rezervacije in informacije:
Jurij Črnčec: 031 737 514 |
Klemen Škamlec: 051 471 573